Våra favoritområden

Vi befinner oss mest på en horisontell del i Downtown, ungefär gatorna under den 20:e och ovanför Canal Street. Där finns det inga skyskrapor och husen är mindre, äldre och charmigare,  här finner du flera små mysiga butiker, caféer och restauranger. Därav kommer majoriteten av våra tips att handla om denna del på Manhattan. Vårt bästa tips till en oerfaren New York besökare skulle vara att inte boka hotell ovanför 30:e gatan. Central Park är ett vackert ställe och självklart har områden som  Midtown, Upper West och Upper East  sin charm också, men vi  garanterar att ni kommer tillbringa större delen av av er tid här nere eller i Brooklyn.

Lower East Side
Lower East Side ligger, som du förstår på namnet i nedre delen av Manhattan och på östra sidan. LES är känt för sina barer och på helgkvällarna är det alltid fullpackat med folk på gatorna. Här finner du även mängder med små restauranger, indieklubbar och second hand-butiker.

East Village
East Village ligger ovanför Lower East Side (gränsen går vid Houston Street) och är ett litet mecka för hipsters. Här trängs 100-tals second hand-affärer och uteserveringar samt små parker.

Nolita
Nolita betyder North of Little Italy och ligger mellan Lower East Side och Soho. Nolita är inte större än ungefär sådär fyra gator. Nolita brukar man allra först förälska sig i när man kommer hit just för att den är så lätt att älska. Det är litet, sött och snällt med hög modegrad. Här hittar du klädaffärer med lokala designers, fik fullproppade med semikändisar och streetstyle-fotografer som väntar på fashionistas i varje hörn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.