Vanliga misstag

IheartNY

När man är i New York så vill de flesta inte se ut som stereotypiska turister. Det finns flertalet misstag som turister gör i New York som antingen avslöjar dig som turist, går New York-borna på nerverna, eller kan ses som allmänt klantiga och/eller pinsamma.

Till att börja med, undvik kepsar eller tröjor med ”I heart NY” tryck i ett försök att passa in, det finns inget som avslöjar dig som turist snabbare än dessa plagg. Det är inget fel med att ha på dom när du kommit hem, men i staden så ses folk med dessa tröjor mest som fåniga.

Var inte rädd för att fråga om vägen vid behov, de flesta är trevliga och bara glada att hjälpa till, om du letar efter något precis i närheten så fråga gärna någon med hund eller barnvagn då de troligen bor i närheten. Om du har tur så kan de kanske tipsa om något som är ännu bättre än det du letade efter.

Se till att ha växel i fickan, förutom vid större köp så är det fortfarande kontanter som gäller i staterna. Det gör det dessutom mycket lättare att betala dricksen som är en viktig del av USA:s servicekultur. Om du betalar för en busstur kontant så bör du veta att busschauffören inte växlar.

När du ska ta tunnelbanan bör du veta att vanligtvis så finns så finns det inga möjligheter att passera spåren nere på stationen, så du måste gå ner på rätt sida gatan.

Undvik taxi om du inte absolut måste, det kostar skjortan och med all trafik på vägarna kan dessutom tunnelbanan vara det lämpligare alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.