Shopping

Vad man än gör i New York, så får man absolut inte glömma att shoppa. Det spelar ingen roll om du tittar på kläder, elektronik, böcker eller något annat. New York har många långa gator där du kan hitta nästan vad som helst, så det finns någonting för alla.

För de som gillar att fönstershoppa, eller med stora plånböcker, så är Madison Square något att kolla in. Stället kryllar av lyxiga designerbutiker och det finns många kändisar som shoppar här. Om du letar ordentligt så kan du kanske hitta ett bra fynd någonstans och, om inte, så är det ändå en upplevelse bara att vara här.

Vill  du lämna de amerikanska butikerna och se något mer… Icke amerikanskt? Pröva Chinatown, i New York finns som sagt nästan vad som helst, och här är det som att plötsligt hamna på en shoppinggata i kina. Du hittar kopior på vad som helst, som kanske en av designerväskorna från Madison Square. Räkna bara inte med någon form av kvalitet, och om du köper något som kan vara något annat än precis det du ser, som mjukvaror, elektronik och liknande, så är det antingen stulet, piratkopierat, eller något annat som innebär att du är blåst. Det var en kompis som köpte en billig Iphone, som visade sig vara ett tomt skal med en järnklump som vikt. Men är du ute efter billigt krimskrams, kinamat, eller bara en upplevelse i sig, så är en tur väl värd besväret.

Ingen shoppingtur i New York är komplett utan en tur vid Times Square och Union Square. Där finns det massor av butiker, massor av restauranger, och massor av folk, undvik lördagarna om det går för då är det väldigt mycket folk. Det är öppet från tidig morgon till sen kväll. Om du vill kan du gå in på Toys’R’Us, inte bara för att titta på leksakerna, utan även för att se deras fullskaliga pariserhjul som de har inne i butiken. Ja, inomhus.

På 5th Avenue så kan du gå länge, det finns fullt med olika butiker och du kan, bland annat, besöka Apple Store, där de enbart säljer apple-produkter. Även om du inte gillar apple-produkter, så kan det litet kul att ha besökt butiken ”Apple Store” i staden ”The Big Apple”.

Du får definitivt inte missa Century 21, en riktig fyndbutik med flera våningar och ändå tätt packat med varor. Det är alltid minst 40% rabatt, och ofta ännu mer. Se till att vara där tidigt på en vardagsmorgon, annars så får du vara beredd på att trängas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.